Home » SpontaanSpreken » Love for Vintage en andere oude meuk!

Love for Vintage en andere oude meuk!

I lóóóóóve Vintage! Echt, helemaal geweldig vind ik het! Ik word dan ook altijd blij van het lezen van boeken over vroeger, films kijken van langgeleden (en dan heb ik het niet over zwart/wit-films, maar over films uit de jaren 50/60/70)….MADMEN!!!!! en kleding uit de jaren vijftig en zestig vind ik ook ge-wel-dig en natuurlijk de spulletjes uit die tijd.

Shop till I drop

Ik ben dan ook altijd bezig om oude, mooie vintagespulletjes overal op te duikelen. Kringloopwinkels, jaarmarkten, rommelmarkten, marktplaats…you name it en ik heb er wel wat gekocht. En natuurlijk ook Verkocht. Na verloop van tijd raakt mijn huis te vol en ben ik toe aan wat “VintageNieuws” en dan verkoop ik weer wat spullen. Superleuk om te doen en handig om weer geld te ontvangen om wat anders te kopen. Bovendien (wat ook hèèl belangrijk is) zo hou ik ook MijnLief tevreden haha! Soms sta ik dan ook op een rommelmarkt, maar omdat dat best een gedoe is met inpak- en uitstalwerk, zet ik het liever digitaal te koop aan. Op marktplaats kun je regelmatig wat van mijn schatten vinden en ook op Facebook heb ik een pagina aangemaakt. De pagina heet “Typisch Vroeger“. Ik nodig je van harte uit om er gezellig een kijkje te komen nemen!

Vijftiger jaren best vrouwelijk

Zoals gezegd ga ik af en toe graag gekleed in “fiftiesstyle“. Nu draag ik sowieso graag jurken en rokken, dus dat komt dan goed uit. Kokerrokken en Pencildresses zijn mijn favoriet. Ik vind deze kleding wel zo vrouwelijk staan! Mijn haartjes breng ik dan ook netjes in stijl. Ik draag er bijpassende sieraden bij. En als het kan een prachtige bril en shawl bij en uiteraard is mijn lipstickkleur dan rood 🙂

Tips en Tricks

Ik kom dan ook altijd fantastische tips en trucs tegen op YouTube. Gewoon de woorden “vintage”, of “fifties” of “victoryrolls” intikken en je bent úren zoet met het kijken naar filmpjes. Ook op Facebook koekeloer ik graag op de pagina van “Lollipops” of “Lollibox”. Hier kom je ook veel inspiratie tegen!

Ik zal heus vaker op dit onderwerp terugkomen en linkjes, foto’s en interessante sites delen, so Stay Tuned 😉

Gallerie

En voor nu plaats ik wat foto’s van Vintagespullen die ik hier in huis heb staan/liggen om fijn zelf te gebruiken of voor de verkoop…

Mijn mooie Mannequin. Op google wordt deze soms aangeboden voor topprijzen! Of dat ook juist is, vraag ik mij af…..

 

Uit de jaren zeventig….puntenslijpers! Ooit een gewild souvenir, nu zijn er echte verzamelaars voor…

 

Heel oud emaille setje. Met de originele Mickey Mouse tekening erop afgebeeld….

 

Grote oude, houten kist. Ongeveer verstuurd in de jaren 30 van de 20ste eeuw.

 

In dit mooie, oude tasje zit een pracht van een verrekijker.

 

Mijn verzameling pastel servies uit de jaren vijftig.

 

Tin uit Tiel en oude kruidenpotjes…

 

Een oude apothekers weegschaaltje en bekers van Granit Hungary uit de jaren vijftig.

 

Een oud groen emaille brooddoos gevuld met allemaal kopjes en een pindaset. Allemaal jaren vijfig.

 

Goed boek!

Nog meer pastel! En wat een mooie melkkan!

Mooie, oude, groene, emaille brooddoos

 

Stapeltje mooie oude boeken, de oudste is van 1919! En dan de afbeeldingen die erin staan…zó mooi!

 

Hoe je je als echte dame moet gedragen….kijk, daar kan ik vast nog wat van leren 🙂

Oud kistje van Blueband….

 

Welke kledingstijl vinden jullie leuk? Of heb jij ook een mooie verzameling van iets? Laat het mij weten 🙂

commentscomments

 1. Doctors օf chiropractic must develop a 4 year undergradᥙate degreе
  before сompleting the 4 уear fᥙll-time doctorаte of cһiropractic program.
  There ɑre a number of variables that can induce low back pain іncluding stress, sedentary lifestyles, obesity, pօor posture, internal disease and osteoporosis.
  2: Chiropractic Improveѕ Sleep Quality – Chiropractic patients оften enjoy
  improved quality of ⅼife, including sleep quality.

 2. nekpijn schreef:

  When we have been young, we take only as much care
  of physical needs as they are necessary, as were largely focused on the rush and excitement of learning and experiencing
  life. When fired, it elevates the scapula and tilts the glenoid cavity inferiorly by rotating the scapula.
  The manipulations concentrate on areas of the body where movement is apparently restricted.

 3. HenrydeadE schreef:

  Zelfs een kind weet hoe hij geld moet verdienen. Deze robot is wat je nodig hebt! https://deadE.battletech-newsletter.de/deadE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *