Home » Geen categorie » Om op te (vr)eten plus recept

Om op te (vr)eten plus recept

Koken! Ik ben er dol op!!! En eten is ook 1 van mijn favoriete bezigheden. Drinken trouwens ook, maar daar gaan we het maar een andere keer over hebben 😉

Kookboeken en programma’s

Op televisie kijk ik dan ook graag naar kook- en bakprogramma’s. “Heel holland bakt“, “24Kitchen“, etcetera en etcetera…enfin als je van koken, bakken en/of eten houdt, dan ken je de programma’s wel. Stápels kookboeken heb ik trouwens ook. Van letterlijk “uit grootmoeders keuken” tot überhippe kookboeken. Woessshhh, bij het denken aan al die kookboeken met hun prachtige afbeeldingen, loopt het water mij al in de mond (behalve bij de kookboeken uit het jaar nul, want toen was de fotografie nog niet echt smakelijk)…

Pareltje

Met regelmaat stuit ik natuurlijk ook op superlekkere receptjes die je via google kan vinden. Ook Facebook heeft vele pagina’s die boordevol staan met allerlei lekkers. Onlangs stuitte ik op deze fantastische pagina –> Bella’s Foodpassion . Echt, zo heerlijk hoe alles eruit ziet! Een paar receptjes heb ik al uitgeprobeerd en ze waren een groot succes in mijn gezin. En dat is toch wel belangrijk…want zeg nu zelf “liefde gaat door de maag” en ik wil toch echt MijnLief en twee bloedjes van DochterLieffies tevreden houden 😉 Deze pagina staat boordevol met overheerlijke recepten. Voor zoetekauwers, hartige happers…JAMMIE!!!

Zo heb ik pas het recept “Hete kip met rijst en komkommersalade” klaargemaakt, die op Bella’s Foodpassion stond vermeld. Best makkelijk….best snel…..en ontzettend lekker!!

Recept

Hete kip met rijst en een komkommersalade
250gr kipfilet in reepjes gesneden
50ml ketjap manis
120ml water
30 ml tomaten ketchup
1eetlepel pindakaas
Sambal naar smaak
Scheutje olijfolie
Komkommersalade
1komkommer
2eetlepels olie
2 eetlepels water
1 eetlepel azijn
2 theelepels suiker
Snufje peper en zout

1) Snijd of schaaf de komkommer in slierten.
2) Doe de komkommerslierten in een kom en voeg wat azijn, zonnebloemolie en water. Breng op smaak met zout, peper en suiker.
3) Zet de komkommersalade afgedekt in de koelkast en laat ze minstens tien minuten marineren. Hoe langer je ze laat marineren, hoe lekkerder.
4)Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kipreepjes goudbruin.
5) Voeg vervolgens de ketjap, ketchup en water toe en breng het geheel aan de kook.
6) Draai dan het vuur laag en laat de kip een kwartiertje pruttelen.
7) Roer de pindakaas erdoor tot er een dikke saus ontstaat.
8) serveer vervolgens met rijst, kroepoek en natuurlijk de komkommersalade!

*Credits Bella’s Foodpassion

Ken jij Bella’s Foodpassion al? En wanneer ga jij dit gerecht ook maken?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *